På Internet siden 2006
Mer enn 25.000 kunder
 Skandinavias største klokkebutikk  90 dagers åpent kjøp  Gratis returnering
Eksklusive klokker - Urverket.no
0 varer
Smykker

Kundetjeneste
Hva kan vi hjelpe deg med?
Ring vår kundetjeneste
Telefonnr: 21 62 88 44
Åpent mandag til fredag 09.00 - 16.00

Alltid minst 2 års garanti

Alle klokker hos Urverket.no kommer med 2 års garanti eller mer. Avhengig av produsent og klokkeserie tilbyr vi to ulike garantier: autorisert produsentgaranti, eller forhandlergaranti. Hvilken garantiform som gjelder står angitt i produktbeskrivelsen for hver klokke i sortimentet vårt. Alle eksklusive klokker leveres med autorisert produsentgaranti (world-wide warranty).

Autorisert produsentgaranti (world-wide warranty)

Klokken leveres med gyldig stemplet garanti fra autorisert forhandler. Offisiell world-wide garanti innebærer at klokken kan leveres inn til valgfri autorisert forhandler i Sverige og i andre land.

Har du ingen autorisert butikk i nærheten? Ikke noe problem. Send bare klokken til oss, så ordner vi garantisaken for deg med produsenten.

Offisielle garantier gjelder vanligvis i 24 måneder eller lengre, og verdensgarantien omfatter produksjons- og materialfeil.

Forhandlergaranti

For de klokkene som ikke er innbefattet av produsentens offisielle garanti tilbyr vi 24 måneders forhandlergaranti. Garantiens varighet står angitt for hvert enkelt produkt. Kontakt oss angående innlevering/innsending av en klokke som ikke fungerer slik den skal.

Garantien gjelder produksjons- og materialfeil.

Legg merke til at garantier ikke dekker:
- skader som er forårsaket av feil vedlikehold, likegyldighet eller andre skader som ikke har sin årsak i material- eller produksjonsfeil.
- skader forårsaket av inngrep av ikke-kvalifisert repartør.
- skader på krone og glass.
- skader på lærarmbånd, plastbånd, lenker, samt overflatebelegg på disse, samt skader på uret.
- fuktskader på klokker som ikke er vanntette (vanntett = 10 ATM, 100 M eller mer).
- dersom serienummeret endres eller tas bort.
Legg merke til at originalgarantibevis må vedlegges ved innlevering.

Hva gjør jeg hvis klokken min går i stykker?

Hvis det skulle oppstå et problem med klokken din trenger du bare kontakte oss så hjelper vi deg raskt, og uten bekymringer for deg. Vi hjelper deg med informasjon om hvor du kan henvende deg, eventuelt med instruksjoner hvis du ønsker at vi hjelper deg med saken din.

90 dagers åpent kjøp

Hos oss handler du alltid trygt - vil tilbyr åpent kjøp i hele 90 dager. Du kan altså kjøpe gavene dine i ro og mak, og hvis gaven ikke faller mottakeren i smak kontakt oss for bekymringsfritt og kostnadsfritt bytte av modell, eller raskt tilbakebetaling uten problemer!

For anvisninger om hvordan du returnerer en vare, kontakt vår kundeservice. Mer informasjon om returbeskyttelsen via angrerettloven finner du hos Forbrukerrådet.

Viktig å huske på

For at vi skal kunne ta tilbake en klokke som du ønsker å returnere eller bytte, så kan ikke klokken være synlig brukt, og vi trenger å få tilsendt alt av tilbehør til klokken slik som eske, instruksjonshåndbøker, beskyttelsesetiketter og tilhørende verktøy.

Kontakt oss før retur hvis du har spørsmål om varereturen!


Retur og bytte uten kostnad

Hos oss kan du returnere klokken din eller bytte mot en annen modell helt gratis i 90 dager etter levering. Retur er helt gratis, kontakt oss for returinstruksjoner.

For anvisninger om hvordan du returnerer en vare, kontakt vår kundeservice.. Mer informasjon om returbeskyttelsen via angrerettloven finner du hos Forbrukerrådet.

Viktig å huske på

For at vi skal kunne ta tilbake en klokke som du ønsker å returnere eller bytte, så kan ikke klokken være synlig brukt, og vi trenger å få tilsendt alt av tilbehør til klokken slik som eske, instruksjonshåndbøker, beskyttelsesetiketter og tilhørende verktøy.

Kontakt oss før retur hvis du har spørsmål om varereturen!


Sikre betalingsmuligheter for deg

For å tilpasse kunders ulike behov tilbyr vi flere ulike betalingsmetoder. Du kan velge å betale med betalingskort eller bankoverføring ved bestillingstilfellet, alternativt etter at varene dine leveres ved å velge faktura- eller delbetaling. Sammen med våre samarbeidspartnere Handelsbanken, Klarna og Worldpay garanterer vi at deres informasjon behandles på en sikker og trygg måte. Vi tar forbehold for feil i priser og prisøkninger utenfor vår kontroll.


Betalingskort Visa / MasterCard

VISA-SSL ECMC
Paynova står for sikkerheten ved kjøp med betalingskort. Innløsende bank er Svenska Handelsbanken. For kjøp med betalingskort kommer, etter manuell kontroll, en bekreftelse på at bestillingen er utført til å bli sendt til deres e-post.

Kjøp på Faktura etter levering

Collector
I samarbeid med Collector Credit AB, tilbyr vi faktura og delbetaling. Når du velger Collector som betalingsmåte får du hjem dine varer før du betaler. Du kan siden velge å betale hele beløpet med en gang eller dele opp betalingen i mindre deler. Faktura forfaller i løpet av 14 dager. En fakturaavgift på 29 kroner tilkommer. Fakturaen vil bli sendt til deg via e-post, maksimalbeløpet er 50.000 NOK.

Du kan kun bestille til din folkeregistrerte adresse når du velger faktura eller delbetaling og du må være minst 18 år gammel når du bestiller. Når du har fått fakturen kan du velge å delbetale opp til 36 måneder ved å betale minstebeløp som er angitt på fakturaen. Ved delbetaling tilkommer en rente på 22 prosent per år.

Ved et kredittkjøp tas det på deg som kunde en kredittopplysning. Ved forsinket eller uteblitt betaling debiteres en avgift samt forsinkelsesrente.

For fulstendige betingelser for Collector se neden links:
Alminnelige vilkår faktura og kontokreditt
Standardiserte europeiske opplysninger om forbrukerkreditt

Tilbakebetaling
Om du har betalt din faktura, men angrer ditt kjøp vil du få et tilgode beløp hos Collector. For tilbakebetaling, send epost til: contactcenter@collectorbank.no eller ring 22 41 14 55.

Kjøp på Delbetaling

Collector
I samarbeid med Collector Credit AB tilbyr vi faktura med spesielle avbetalingskampanjer. Når du velger denne betalingsmåten vil Collector sende faktura til deg med forfallsdato i slutten av måneden. Alle ekstra omkostninger fremgår i kassen når du velger avbetalingskampanjen. For å følge nedbetalingsplanen må du betale beløpet som fremkommer på din faktura. Om du vil betale inn hele det utestående beløpet betaler du inn totalbeløpet som står oppgitt på fakturaen. Maksimalbeløpet er 50.000 NOK

En enklere kredittsjekk vil bli gjort og i visse tilfeller innebærer dette en kredittopplysning. Ved for sen eller manglende innbetaling påløper purregebyr samt forsinkelsesrente.

Kampanje 3 måneder 12 måneder 24 måneder 36 måneder
Rente: 0 % 0 % 9,95 % 9,95 %
Betalinger: 3 stk 12 stk 24 stk 36 stk
Etableringsgebyr: 195 kr 295 kr 395 kr 395 kr
Ekspedisjonsgebyr: 39 kr 39 kr 39 kr 39 kr
Etableringsgebyr betales den første måneden.

For å se fullstendige vilkår for Collectors delbetaling med faktura se linkene nedenfor:
Almindelige Betingelser For Faktura Og Kontokredit
Standardisered Europeisk Forbrugerkreditinformation

Bankoverføring

Bankgiro
Ved bestilling via bankoverføring kommer det, etter manuell kontroll, en bekreftelse på at ordren har blitt godkjent og avventer bankoverføring, til å bli sendt til deg på e-post. Innbetalingsinformasjon finnes i ordrebekreftelsen som ble sendt til din registrerte e-postadresse. Etter at innbetalingen din har blitt registrert sendes en ny bekreftelse på at ordren din bearbeides.

Fullforsikret leveranse

Vi sender varene dine med Posten og DHL i Sverige, og med FedEx for utenlandsforsendelser. Våre forsendelser er alltid sporbare, og fullforsikrede for den største mulige tryggheten.

Leveringstider

Hvis du kjøper en av de hundrevis av lagerførte modeller sendes klokken din samme eller førstkommende arbeidsdag. Levering innen Norge tar normalt sett en til tre virkedager. Kort tid etter at forsendelsen din har blitt sendt får du en e-postmelding med sporingsnummer, slik at du kan følge pakken på vei til deg.
Forsendelser til utlandet tar normalt 2-4 dager i nordre Europa, og noe lenger for resten av verden.

Hva koster frakten?

Fraktprisene varierer avhengig av hvor mye du handler for, og hvilken fraktmetode du velger. Returer, kjøp der angreretten benyttes, bytte og lignende er alltid helt uten kostnad. Med utgående leveranse finnes et ferdigutfylt fraktbrev som klistres på pakken, og deretter leveres forsendelsen inn hos nærmeste postkontor. Aktuelle fraktkostnader:
Vareverdi: Leveringsmetode: Kostnad:
Opp til 1,000 kr      FedEx Economy     49 kr
1,000 kr til 25,000 kr      FedEx Economy     99 kr
Över 25,000 kr      FedEx Economy     0 kr


Hvordan returnerer jeg en forsendelse?

Du får alltid en returfraktseddel i pakken fra oss, og med denne kan du enkelt og kostnadsfritt returnere varen din innen 90 dager hvis du angrer kjøpet ditt (klokken må da være ubrukt!). Les mer om returer her.

Urverket Protection - unik beskyttelse for klokken din

For en fordelaktig kostnad tilbyr vi deg å øke garantibeskyttelsen på klokken din gjennom Urverket Protection. Den vanlige produksent-/forhandlergarantien som følger med en klokke dekker material- og produksjonsfeil og gjelder i de fleste tilfellene i to år. Urverket Protection dekker utover den vanlige produsentgarantien bl.a. følgende:
  • Skader på boett, spenne, lenke, splinter, krone, urtavle o.l.
  • Knust eller ripet glass
  • Defekt eller ikke velfungerende urverk
  • Støtskader og knuseskader
  • Feil håndtering
  • Vannskader og fuktskader (minimum 5 ATM)
Flesteparten av skader oppstår normalt av slitasje eller av feilaktig håndtering.
Med vår utvidede garanti tar vi hånd om også disse feilene.

Hva gjør du om noe skjer med klokken din?

Kontakt oss, så sender vi en fraktseddel til deg.
Frakten er helt gratis, og fullt ut forsikret av oss.
Vi reparerer eller bytter ut klokken din avhengig av skadetype.
Service utføres av kvalifiserte urmakere med mangeårig erfaring.


Hva dekkes ikke av Urverket Protection?

Urverket Protection dekker kun de delene av klokken som sendes inn til oss for reparasjon, vi erstatter ikke f.eks. diamanter eller gullspenner hvis de defekte delene ikke følger med klokken ved reparasjon. Den utvidede garantien dekker normalt sett ikke slitasje på lær, tekstil eller gummi. Garantien dekker ikke vannskader på klokker med vannbeskyttelse under 5 ATM da disse klokkene ikke er bygget for å motstå vann i det hele tatt.

Hvordan velger jeg Urverket Protection?

Når du sjekker ut handlevognen får du muligheten til å velge hvilken/hvilke produkter du ønsker en utvidet garanti for, samt hvor lang periode garantien skal gjelde for.

Hva koster Urverket Protection?

Prisen for den utvidede skadebeskyttelsen avhenger av klokkens pris, og du finner Urverket Protection-pris på produktsidene.

Ofte stilte spørsmål - FAQ

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene om oss og om det å hanle en klokke på Internett. Kontakt oss gjerne hvis spørsmålet ditt ikke blir besvart nedenfor, så hjelper vi deg.

Klikk på spørsmålene under for svar:

Klokkekunnskap - et lite leksikon


Analog klokke
Analog i klokkesammenheng betyr analog visning at klokken viser tiden ved hjelp av visere, og motsatsen til analog visning er digital visning der tiden vises på et LCD-display.

Alarm
En klokke med alarm har en form for påminnelsesfunksjon.

Antirefleksbehandlet
Glasset på en klokke er ofte antirefleksbehandlet, i praksis innebærer dette at du kan se hva klokken er til tross for at solen skinner på den.

ATM
ATM står for atmosfærisk overtrykk, når en klokke senkes ned i vann så oppstår det et trykk. En ATM tilsvarer omtrent 10 meter. For å kunne bade med en klokke så anbefales det at den klarer 10 ATM, noe som tilsvarer omtrent 100 meter. Dersom man vil dykke med klokken sin så anbefales det at den klarer 20 ATM.

Arabiske tall
Arabiske kjøpmenn introduserte i middelalderen siffrene som vi i dag bruker i den vestlige verden. De kallas derfor arabiske tall ( 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9).

Bakboett
Bakboetten er baksiden på boetten og finnes som skru- eller trykkbakboett. Bakboetten på en eksklusiv klokke er ofte kunstnerisk utformet. Den kan ha inskripsjoner og være gjennomsiktig. En gjennomsiktig bakboett fungerer som et vindu inn til klokken og viser dermed urverket.

Bakovervendt display
Et bakovervendt display viser tiden lineært i stedet for, som de fleste klokker gjør, sirkulært.

Batteri
Se kvarts.

Batteriindikator
En klokke med batteriindikator viser her en indikator med informasjon om når batteriet holder på å ta slutt, og må skiftes ut.

Boett
Boetten er skallet urverket er montert i. Det kan være produsert i materialer som stål, gull, titan eller platina.

Bøylespenne
En bøylespenne minner om spennen som holder sammen et midjebelte. Bøylespennen er en klassisk spenne som ofte brukes for å holde sammen lær- og gummiarmbånd.

Diameter
Diamateren på en klokke er målet på utsiden av boetten mellom klokken tre og ni (eksklusiv krone).

Eco Drive
Eco Drive er en lysdrevet serie fra Citizen. Forenklet så innebærer teknikken at et panel genererer lysenergi som deretter lagres i et litiumbatteri. Dette gjør at batteriet under overskuelig tid aldri har bevhov for å skiftes ut.

Evig kalender
En evig kalender tar hensyn til lengden til måneder og skuddår. En skuddag legges til hvert år som er delbart med fire, men det finnes et unntak for år som er delbart med 100 men ikke med 400. Dette innebærer at f.eks. år som 2100, 2200, 2300 og 2500 ikke er skuddår til tross for at de er delbare med fire. Kun de mest avanserte klokkene med evig kalender tar hensyn til disse unntakene.

Smilende klokke
Når en klokke viser ti minutter over ti eller ti minutter på to så bruker man å si at klokken ler. Klokker som fotograferes i markedsføringssammenheng bruker å bli fotografert når de smiler.

Glass
Glasset i et arbåndsur finnes i to hovedvarienter; safir- og mineralglass. De fleste eksklusive klokker som produseres nå for tiden har safirglass. Safirglasset er veldig motstandsdyktig mot riper. Mineralglasset har imidlertid fordelen av å ikke gå i stykker dersom det knuses.

GMT
GMT, Greenwich Mean Time, er en tidssone som defineres å sammenfalle med UTC (Coordinated Universal Time). UTC er basen for sivile tidsangivelser og holder meget høy presisjon ved hjelp av atomur. I klokkesammenheng betyr GMT at klokken har støtte for to tidssoner.

Guilloche
Guilloche er en dekorasjon som i klokkesammenheng vanligvis brukes for utsmykking av urskiver. Når en ekte guilloche produseres brukes det et verktøy for å skjære et mønster inn i urskiven. Det er en kostbar prosess, derfor stempler de fleste klokkeprodusentene inn mønstret i stedet. Breguet er et av få selskap som fortsatt skjærer inn guillochemønster i alle sine klokker.

Driftreserve
Driftsreserven er den tiden en klokke går etter at den har blitt trukket opp (eller kinetisk ladet opp). Kvartsur har en driftstid som varer i tiden mellom batteriskifte.

Gangreserverindikator
En del klokker har et display som viser hvor mye gangreserve som er igjen. Dette displayet kalles gangreserveindikator

Hesalit
En type plexi som Omega bruker som glass i en del av klokkene sine. Hesalit har, som andre plexiglass, fordelen av den ikke splintres ved tilfeller av knusing og har derfor blitt brukt i klokker ved romferder.

Horn
Horn er de fire metallbitene som holder bruker for å holde sammen armbåndet og boetten.

Høyde
Høyden på klokken måles fra undersiden til oversiden av boetten.

Indeksmarkeringer
Markeringer for hele timer på en urskive. De er vanligvis utformet som streker, punkter, arabiske siffer, romertall eller diamanter.

Juvel
For å minimere friksjon og øke driftsnøyaktigheten brukes juveler som lager i driftssystemet på en klokke. Juveler produseres på samme måte som safirglass (som ofte brukes som glass i en klokke). Når et urverk har mange juveler så tyder det ofte på god kvalitet.

Kaliber
Kaliber refererer til selve urverket og bevegelsen til det. Et avansert kaliber kan drive flere kompliserte ting som kronograf, evig kalender og minuttrepetisjon. Indirekte er det også kaliberen som avgjør hvor lang gangreserve klokken har.

Keramikk
Keramikk er et stadig mer vanlig materiale som brukes ved produksjon av klokker. Det er veldig holdbart og ripesikkert materiale. Materialet har også den fordelen at det beholder fargen og finish over tid.

Komplikasjon
Dersom en sier at en klokke har komplikasjoner menes det at den har ekstra funksjoner som kronograf, evig kalender etc. En klokke med mange slike komplikasjoner (ekstrafunksjoner) kalles «grande complication».

Krone
Kronen er en knapp som brukes blant annet for å stille tiden og datoen, samt for å trekke opp klokken. Den er vanligvis plassert klokken tre på klokken.

Kronograf
Kronograf er en komplikasjon som brukes for å måle tidsintervaller.

Kronometer
Et kronometer er en klokke som har gått igjennom presisjonstester ved et uavhengig institutt.

Mekaniske ur
Hvert enkelt ur som har fått betegnelsen har blitt kontrollert i 16 døgn i tre ulike temperaturer, og i fem ulike posisjoner. En mekanisk klokke skal ikke gå for sakte med mer enn 4 sekunder per døgn, og ikke gå for fort med mer enn 6 sekunder.

Kvartsur
Hvert enkelt ur som har fått betegnelsen har blitt kontrollert i 11 døgn i tre ulike temperaturer, og i en posisjoner. Et kvartsur skal han en gangpresisjon som er 10 ganger høyere enn det som kreves av et konvensjonelt kvartsur. En kvartsklokke skal ikke gå for sakte med mer enn 0,2 sekunder per døgn, og ikke gå for fort med mer enn 0,2 sekunder.

Dersom klokken blir godkjent tildeles et Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (C.O.S.C) sertifikat.

Kvarts
Kvarts er en bergkrystall som i klokkeindustrien brukes på en måte at den settes i svingning av en elektronisk krets. I dag bruker man syntetiske krystaller som etter sliping kan holde en veldig konstant frekvens. Kvartsklokker går ofte veldig eksakt, og kalles også batteridrevne klokker.

Limitert opplag
En klokke som kun er produsert i et fast antall eksamplarer er limitert. Disse klokkene er ofte vanskelige å få tak i.

Mekanisk, automatisk
I en automatisk klokke trekkes en drivfjær opp via en rotor, energien for at rotoren skal bevege seg kommer av den kinetiske energien fra den som går med klokken. Dersom den som går med klokken legger den fra seg vil den genererte energien (driftsreserven) holde klokken i gang. Driftsreserven holder vanligvis i ett til tre døgn.

Mekanisk, håndtrukken
En mekanisk klokke trekkes opp for hånd. Den genererte energien (driftsreserven) holder vanligvis i ett til tre døgn.

Minuttrepetisjon
Minuttrepetisjon er en av de mest kompliserte komplikasjonene. Den løser ut en alarm ved visse bestemte tider.

Månefase
En klokke har en månefasekomplikasjon på urtavelen med månens kalander.

PVD
PVD (Physical Vapour Deposition) er en overflatebehandling av et material. Det gir en overflate som er slitesterk og som har lav friksjon. Klokker som er PVD-behandlet er vanligvis produsert i stål eller titan.

Perlemor
Perlemor (MOP, eng. Mother of Pearl, no. perlemor) kalles også Nacre, og er et organisk komposittmateriale. Materialet brukes blant annet ved produksjon av urskiver. Tissot var det første merket som produserte en klokke fullstendig i perlemor.

Rattrapante
Rattrapante er en avansert komplikasjon som består av en andre sekundviser som beveger seg uavhengig av den første. Kronografer med rattrapante gjør at man kan måle flere tider samtidig.

Ring
Ringen eller bezelen er den metallrammen som klokken glass er satt fast i boetten med. Det kan være fast eller bevegelig i begge retningene.

Romertall
En klokke har vanligvis indeksmarkeringer streker, punkter, arabiske siffer eller romertall. Romertallene er på en klokke I, II, III, IIII, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII.

Skjelettur
Et skjelettur har en gjennomsiktig bakboett samt urskive. Dette gjør at man kan se igjennom klokken. Disse klokkene er ofte veldig kunstnerisk utformet.

Skrukrone
Skrukroner brukes ofte på dykkerklokker, og kronen skrus for at vann ikke skal kunne komme inn.

Sikkerhetsventil, Helium
En ventil som ved dyphavsdykking fra dykkerklokker kan brukes til å forhindre overtrykk i klokken.

Takometer
Et takometer er en skala for å måle hastigheter. Takometeret konverterer sekunder (maksimalt 60) til kilometer i timen. For å kunne bruke takometeret så må det finnes en referansestrekning tilgjengelig.

Gjennomsiktig bakboett
En klokke som har en gjennomsiktig bakboett har et glass på undersiden av boetten der en kan se urverket igjennom. Urverket på disse klokkene er ofte vakkert utformet.

Tritium
Tritium er et svakt radioaktivt fargestoff som brukes for å gjøre for eksempel indeksmarkeringer og visere «selvlysende». Tritiumet brukes i så liten mengde at det ikke er farlig. Alle klokker som gjør bruk av tritium må imidlertid merkes med en T. Denne T-en står synlig på slike ur i nærheten av klokken seks.

Tourbillon
Tourbillon ble oppfunnet av Louis Breguet i 1801. Den gjør nytte av en roterende plattform for å kompensere for vertikale posisjonsfeil (forstyrrelse av gravitasjon). Komplikasjonen er i dag trendy, og produseres i ulike varianter av blant annet Jaeger-LeCoultre.

Vannbeskyttelse
Tettheten hos en klokke påvirkes av tid, varme, slitasje og ytre påvirkning. Selv om en vannbeskyttet klokke tåler at du dusjer eller vasker opp er ikke dette noe vi anbefaler. Såpe, sjampo og parmye kan ødelegge pakningene for tidlig. Har du badet i saltvann er det viktig å skylle av klokken i ferskvann etterpå. Bruk heller ikke knappene når klokken er under vann, og sørg for at den gjengede kronen er skrudd skikkelig fast.

Det er vanlig at produsenten angir hvilket vanntrykk klokken din tåler. Dette kan angis i meter (m) eller i atmosfærer (atm), der 1 atm tilsvarer 10 m. Men produsentens betegnelser som f.eks. «water resistant» og «water proof» stemmer ikke overens med nasjonal praksis. Merk også at disse tallene ikke har noe å gjøre med hvor dypt du kan dykke med klokken din.

For at en klokke skal gå an å bade med kreves det at den klarer minst 100 Meter (10 ATM). For dykking kreves det at den klarer minst 200 meter (20 ATM). Det anbefales imidlertid at du lar en urmaker gå igjennom klokken før hver badesesong. 20 ATM vannbeskyttelse hjelper ikke dersom klokken har tørre pakninger eller et sprukket glass. En klokke som har en vannbeskyttelse på under 100 meter (10 ATM) tåler normalt sett kun vannsprut. Bell & Ross's Hydromax har rekoden når det gjelder vanntrykk. Den klarer kompresjon på 11 100 meters dyp, hvilket er dypere enn noe hav på jorden.

Vibrasjon
Pendelen eller noe annet svingende element i en mekanisk klokke begrenses av to plasseringer. Denne pendelen svinger normalt mellom fem og seks ganger per sekund (18000-21600 ganger per time). En klokke som har en høy svingningsfreksvens (vibrasjon), kan svinge opptil 10 ganger per sekund (36000 ganger per time).

Vekt
Vekt refererer til vekten på klokken inklusive armbånd og spenne.

Viklås
Viklåsen ble trolig oppfunnet av Cartier. Den består av to eller flere metallremser som er formet etter håndleddet. Viklås kallas iblant også for plasseringsspenne. Klikk her for å se et eksempel på en Tag Heuer-klokke som har en viklås.

Venstrestilt krone
En venstrestilt krone har ganske enkelt kronen på venstre side i stedet for der den normalt er plassert (på høyre side, klokken tre).
Her finner du Kontakt oss
Urverket.no - BedriftsinformasjonSCANDINAVIAN LUXURY AB
Organisasjonsnr. 914 625 130
Momsreg.nr. SE-556721617001
Norskreg. utenlandsk foretak, holder til i Stockholm

Firmainformasjon hos Allabolag.se

Vi er et svensk aksjeselskap med tilholdssted i Stockholm. Visjonen vår er å kunne tilby et attraktivt sortiment kombinert med god service og konkurransedyktige priser!

Joel Lagerroos, Adm.dir.


Urverket.no - Skandinavias største klokkebutikk © 2006-2018 - armbåndsur
KlockorKlokkerUreKellotZegarki En del av Scandinavian Luxury Group